Hoe kan ik een eigen marktplaats website beginnen die eenvoudig te beheren is?

Geplaatst op 25-04-2022

Wilt u een eigen marktplaats website beginnen die eenvoudig te beheren is, dan zou u eens op de website van Vrolijk Internet Services kunnen kijken. Vrolijk Internet Services levert een PHP script waarmee u een complete advertentie site kunt maken.

Zo kunnen adverteerders een account aanmaken via de registratiepagina op uw website. Met dit account kunnen vervolgens advertenties op uw website worden geplaatst. U kunt het advertentie script zo instellen dat adverteerders moeten betalen wanneer ze een advertentie plaatsen in een bepaalde rubriek. Voor iedere rubriek is een afzonderlijke prijs in te stellen.

Er zijn verschillende uitbreidingen bovenop het script verkrijgbaar, zoals een uitbreiding die automatisch een watermerk toevoegt aan de afbeeldingen die de adverteerders plaatsen. Zo kunt u de foto’s op uw website beschermen tegen kopiëren. En er is een uitbreiding die automatisch een e-mail stuurt naar een bieder wanneer zijn bod wordt overboden. Er zijn zo allerlei extra functies bovenop het script toe te voegen.

Wilt u bijvoorbeeld een marktplaats voor woningen beginnen, dan is er een uitbreiding waarmee direct alle gangbare velden voor huizenadvertenties worden aangemaakt. Zo wordt er meteen een veld aangemaakt waarmee velden worden aangemaakt voor de gebruiksoppervlakte en de perceeloppervlakte. En wordt er direct een veld aangemaakt waarbinnen u het aantal slaapkamers van een woning kunt invullen.

Op de website van Vrolijk Internet Services vindt u meer informatie over het script waarmee u een marktplaats website kunt opzetten. Als u het script aanschaft, krijgt u direct toegang tot de benodigde bestanden. Direct na de betaling zal de downloadpagina in beeld komen, zodat u direct aan de slag kunt.

Via het menu op de website van Vrolijk Internet Services kunt u navigeren naar de pagina “Handleidingen”. Op deze pagina vindt u een link naar de handleiding van het script. Hierin kunt u onder andere lezen hoe u het script kunt installeren op uw webhosting pakket.